Paljon asiaa asian vierestä...

maanantai 4. lokakuuta 2010

Tämä on totta , tämä on totta. Mikään ei tätä enää uneksi muuta...

Ensi kauden karsinta-ruletti käynnistyi osaltani syyskarsinnassa Leivonmäen Havulammella joka on oikeastaan istutus-lammikko. Pienimuotoinen kivan oloinen paikka sinällään. En ollut aiemmin paikan päällä käynyt. Karsinta käynnistyi 2.10 lauantai aamuna hyvissä tunnelmissa melkoisen raikkaassa säässä ja sumussa. Sain lapun b-ryhmään ja sain kohtuu rauhassa viritellä setit joissa ei ollut mitään ihmeempää. Seiskan kepukoita joissa yksi kolmoskärkiuppo, slow-inter ja fast-inter siimat..sekä erinäisiä värikkäitä ja mustia sidoksia...tosin tein ratkaisun ettei setissä ollut ainuttakaan liitsiä vaan etupäässä pieniä boobyja. No taisteluparini jolta en pyytänyt lupaa nimen julkaisuun aloitti ennakkoon parhaaksi rankatun poolin kalastuksen vetämällä kolme kalaa ja oli heti selvää että vaikka viereisestä poolista kaveri veti 10 kalaa ekaan 10 minuuttiin niin tiukassa on saadaanko aloittamastamme poolista kymmentä kalaa koko päivänä.

Sain omalla puolituntisella poolista yhden kirjon ja tämä tosiasia löi jo kasvoille kuin märkä sukka. Oma ensimmäinen jakso meni vihkoon ja ekalta jaksolta jumbosija yhdellä kirjolla. Taisteluparini oli myöskin ryhmänsä viimeinen ekan jakson päättyessä. Kalantulo oli muualla reipasta alussa mutta lampi meni yllättävän nopeasti tukkoon. Ekan jakson kokonais saalis oli jotain hieman yli 150 kirjolohta tippuen toiselle jaksolle jo alle  40 kalaan ja laskien vielä hiukan viimeiselle jaksolle.  Toisella jaksolla tein sellaisen pelilikkeen että vaihdoin jo pikkuperhoihin ja sain kaivettua kaksi kirjoa ja olin jakson lopputuloksissa ryhmäni neljäs ja pärjäsin taisteluparillenikin saaliissa mutta viimeiselle jaksolle  asetelmat varsin odotetustikin vaihtuivat ja taisin ottaa taistelupariltani takkiin muistaakseni 3-0. Ja mp:t viimeisellä jaksolla olivat totta. Jaksolla oli kontakti kalaankin joka hypyn jälkeen kuitenkin karkasi.

Taisteluparini on valtakunnan eturivin kilpaperhokalastajia ja oli varsin opettavainen kokemus taas seurata aitiopaikalta hänen kalastustaan, siitä kiitos. Oma suoritus ei ollut omaa tasoa ja meni aika sutimiseksi. Olin lähtenyt selkeästi hakemaan paikkaa kymmenen joukkoon mutta monen tekijän summana koko sessio meni ns. reisille. Oma takki oli aika tyhjä. Pohdin siinä että olinko kalastanut kalojen alta mutta ei sekään oikein tuntunut tilannetta selittävän. Käytössä oli melko pitkälti samoja siimoja ja vastaavanlaisia perhojakin kuin valtaosalla. Tuskin pelkkä käsiala erokaan tulosta selittää. Taktisesti olisi täytynyt pystyä kalastamaan tuloksellisemmin ja sen kyllä oivalsin, olisiko liitsit olleet tässä avain parempaan tulokseen, no tiedä häntä. Yksi karkuutus oli ja ja muutamia tällejä joissa en saanut tartutettua kalaa kiinni mutta nekin olivat melko harvassa. Vaihtelin uittoa ja perhojakin kohtuu taajaan, löytämättä rytmiä ja toimivaa settiä koko aikana. No hieno kisa muuten ja täytyy sanoa että säälilampi ei kyllä ihan nimensä veroiselta omalla kohdalla tuntunut..en saanut edes säälistä. Ensi vuonna uudestaan, uusin kujein. Kärki kisassa oli aika odotettu ja tulokset aika jäätäviä. Muutamien avauspoolien kovat saaliit näkyivät tuloksissa selvästi mutta tekijämiehet erottuivat kohtuu selvästi jokaisella jaksolla saaden keskivertoa enemmän kalaa. Ainakin jäi itselle selvästi kohennettavaa ja monellakin saralla.

Nyt nokka kohti ensiviikkoa jolloin haetaan tuntumaa Evon Niemisjärveltä muutaman kaverin kanssa leikkimielisessä tosissaan käytävässä kisassa. Samalla kerään voimia Viitasaaren Korpilohella käytävään syyskarsintaan joka on sitten parin viikon päästä ja silloin pitäisi pystyä saamaan hieman bebantenia haavoihin joita nyt Havulammella syntyi eli siellä lähdetään hakemaan paikkaa sinne kymmenen sakkiin. En tosin ole sielläkään onkinut että en voi ainakaan paikallistuntemuksella juhlia, täytyy vain toivoa että saisi hyvän alun jotta ei tipahtaisi kelkasta heti lähtöruudussa koska todella kalaisa kisa siitä lienee kuitenkin on tulossa. Ainakin siihen täytyy pystyä että saa kaikilta jaksoilta kaloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti