Paljon asiaa asian vierestä...

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Kausi loppuliu'ussa ennen uuden alkua .
 Perhokalastuksen osalta kausi alkaa olla paketissa, ehkäpä teen vielä jonkun pikaisen reissun aikataulujen ja kelien salliessa kirjolohien ja mahdollisesti siian perässä. Sitten keskityn sydäntalven ajan sitomiseen ja muihin touhuihin. Kausi oli omituinen kelien puolesta ja kalastusta tuli selvästi aiempia kesiä vähemmän ja kisojakin vain yksi. Nyt syksynkin karsinnat ensi kautta varten on osaltani ongittu. Projekti-vene valmistui lopulta hieman aikataulusta myöhässä, tosin en saanut kotijärvelleni venepaikkaakaan tälle vuodelle joten ei sillä ollut kiirettä senkään puolesta. Ensi vuonna sitten katsotaan mille järvelle sen saa hilata jotta pääsee venehommia reenailemaan ja mukuloiden kanssa ongelle ja makkaran paistoon.

Ohessa pari ruutua paatista. Kyseessä oli siis jo eläköitymässä oleva Päijän  
jonka ontelorakenteen väliin oli päässyt vesi. Porailin sen auki ja kuivattelin, hioin, kittailin ja maalailin sekä tein uudet, moottorin tuennat. Ja ihan soiva pelihän tuosta tuli ja varmaan asiansa ajaa.

Sitten epäonnistuneen Havulammen karsinnan jälkeen oli vuorossa muutaman kaverin kanssa sellainen hieman erilainen kalastus viikonloppu jossa pääpaino oli yhdessä ololla ja toki lauantaina ongittiin kahden venekunnan välinen jo lähes legendaarinen ns. kultainen lohi soutu-uistelukilpailu. Muut veti uistinta ja minä perhoja joka  hieman hankalaoitti venekuntamme kilpailua. Olimme tietämättämme johdossa vielä 8 minuuttia ennen kisa-ajan päättymistä mutta toisin kävi ja toinenkin venekunta sai nostettua 7minuuttia ennen loppua toisen kirjolohen veneeseen. Molemmat venekunnat jäivät lauantain kisassa kahteen kalaan ja hävisimme 150g punnituksessa, kappalemäärän olessa molemmilla sama. Itse vastasin venekuntamme molemmista kaloista. Kisa oli hauska ja jännitys säilyi loppuun saakka. Kisaa oli juhlittu jo edellinen ilta ja sama ralli jatkui kilpailupäivän illan. Evolla kisa käytiin ja täytyypä todeta että melkoinen kirjolohi-bordellihan se paikka ainakin viikonloppuisin tuntuu olevan. Omalla kotikylälläkään ei ole lauantaisin niin paljon liikennettä. Kalastus järjestelyt ovat hiukan huonot silloin kun väkeä on paljon. Tahnaukkoa oli rannat täynnä ja aktiivivälinein rannalta tai veneestä kalastavalle jää aika niukalti tilaa. Laitoinkin postia että voisiko alueita rajata esim. että toinen niemisjärvistä olisi pyhitetty ootto-ongintaan ja toinen aktiivivälinein tapahtuvaan kalastukseen. No näitähän voi aina miettiä.  Sauna ja majoitus oli hyvä niin kuin pitää siihen rahaan ollakin. No takkiin tuli kisassa ja voittajat tuumivat että josko revanssia vasta kymmenen vuoden päästä niin saa kauemmin nauttia menestyksestä.  Nähtäväksi jää.


Sitten oli saatu kerättyä voimia ja energiaa kauden vikaan koitokseen, Korpilohella käytävään sm-karsintaan. En ollut aiemmin paikanpäällä käynyt ja kuulopuheiden mukaan paikka kuulosti ihan kivalta. Kelit olivat karut ja olipa välillä jo esillä sekin vaihtoehto että kisa joudutaan perumaan. Näin ei onneksi käynyt, olosuhteet olivat kylmät ja kovat mutta kisaväki oli liikkeellä hyvällä asenteella ja kisat saatiin pidettyä. Saavuin ajoissa paikalle ja keli oli jäätävä. Korpilohen rannat olivat riitteessä ja niitä soudeltiin auki useaan kertaan kisankin aikana. Sain arvonnassa lapun aina niin tuttuun b-ryhmään. Alku ei ollut osaltani vahva mutta pysyin kuitenkin mukana ekan jakson ihan hyvin. Toisella jaksolla ei ollut säkääkään ja poolitkin sattui hiukan hankalasti ekana oli koko kisan ajan hiukan hiljaiempana ollut pooli ja sitten kohtuu hyvä ykkönen johon oli kuitenkin juuri ennen ruokailutaukoa ajautunut riitelautta ja helvetisti irtoheinää ja hyviä heittoja ei oikein saanut heitettyä ja perhot oli joko jäällä tai sitten täynnä heinää. Harmitti koska tiesin että siitä olisi pitänyt pystyä yksi kala kaivamaan.

Toiset kaksi jaksoa kalastettiin Myllysuvannolla jossa oli ollut hiljainen aamu. Kuulin sieltä saadun pari kalaa ja ymmärsin että juuri siitä poolista josta itse kalastuksen siellä aloitin. Vaihdoin suosiolla luonnonväristen(harmaan ja vaalean oliivin) liitsien setin tulille ja pienensin koukkukokoon 14 kun oli ollut niin hiljaista. Jakson alussa näin lähellä pintaa uivan kalan tulevan myötävirtaan ja pääsin heittämään onnistuneesti kalan eteen ja se reagoi perhoille töytäisten niitä ensin varovasti. Pysäytin uiton hetkeksi aloittaen uuden vedon ja tuli tälli ja sain kalan onnistuneesti maihin. Tiesin että olin korjannut selvästi sijoittumistani tällä tärkeällä kalalla. Se oli sen jakson ainoa kala ja jaksovoitto nosti minut lopputuloksissa kuudenneksi. Olin hyvilläni tuloksesta vaikka onkimiseeni en osannut oikein tyytyväinen ollakaan. Jos eivät olleet kisassa poolit aivan tasaisia ei ollut omat esityksetkään. Vaikka olen koko ajan parantanut omaa seisovien vesien kalastusta niin vielä puuttuu sellainen tasaisesti onnistunut kisa. Nytkin hassailin taktisesti jo ekalla jaksolla, no näistä täytyy vaan yrittää ottaa oppia ja korjailla tekemisiään jatkossa. Paikkana Korpilohi oli ihan kiva ja kisat muutenkin sujuivat kitkatta. Tavoitteet tuloksen osalta täyttyivät koska kympin sakkiin oli tavoite , suorituksesta jäi hieman hampaankoloon. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti