Paljon asiaa asian vierestä...

torstai 2. kesäkuuta 2011

Joitakin ajatuksia kuin keinokuituisen fantasia sidoksen nakkelua järjenjuoksuni rajavirtaan

Kausi käynnistyi tahmeahkosti maaliskuulla, lyhyellä pistolla Tarvaalan virtaan ja samanlaiseen lyhyeen keikkaan Lentuan koskille. Kelit olivat talviset ja vaikeat mutta halu kalaan ajoi kuitenkin liikkeelle. Reissut sattuivat ajalle ennen sumari-sesonkia. Tarvaalassa oli kontakti kalaankin mutta kauden ensimmäinen solmu antoi myöden ja se siitä. Lentualla keli oli kauhea mutta kun oli sinne asti ajeltu ja päätetty että pilkki-reissuun yhdistetään lyhkäinen perhokalastus-sessiokin, se tehtiin ja yritettiin syytää perhoja tuiskussa ja tuulessa.
Kauden alun perinteiset sumari keikat jäivät tänä keväänä väliin. Kisailut alkoivat Keuruun suunnalta Valkeisen kisalla jossa kalasteltiin venhosta ja kisa meni osaltani puikkoihin. Sain kalaa kaikilta jaksoilta ja olin loppu tuloksissa 5. Sitten kisat jatkuivat Riistaveden Suurella Kangaslammella ja esitys oli surkea. Ekalta jaksolta vene kaverin vetäessä 5 kirjoa, vedin itse yhden ahvenen ja lopuilla jaksoilla olikin sitten hiljaisempaa. Viimeisen jakson lopulla yksi kirjo kyllä seurasi veneen vierelle saakka boobyani kääntyen kuitenkin lopulta pois hymynkare suupielessään. Vielä olisi kalenterissa kolme kisaa jotka käydään joella. Paljon jäi parannettavaa, mikä nyt olisi aika helppoakin Suuren Kangaslammen penkin alle menneen suorituksen jälkeen. Jäljellä ovat Perhonjoen-, Pitkäkosken-, ja Huopanan kosken karsinnat.

No nyt on sitten haettu pojan kanssa vauhtia tuosta lähimmältä järveltä ja olen jokusen kerran käynyt jo siellä siikojakin etsiskelemässä. Särkikaloja ja ahventa on toistaiseksi vain löytynyt, mikä tietysti lupaa hyvää, tulevaa Pitkäkosken karsintaa silmällä pitäen koska siellä on tänä vuonna särkikalatkin kisa-kaloja.

Kilpailemisen ulkopuolella ei tällä tietoa ole tekeillä eikä edes suunnitteilla mitään isompaa kala reissua vaan kalastelut tapahtunee tässä lähivesillä ja ehkä joku pisto Kainuun suuntaan jossain sopivassa välösessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti